Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Chilis bab recept

Chilis bab
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált marhahús
    • 40 dkg vörös bab
    • 25 dkg hámozott paradicsom
    • 20 dkg morzsolt kukorica
    • 2 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 csípős zöldpaprika
    • 1 fél piros és egy fél zöld chili
    • bors
    • babérlevél

    Elkészítése:

    A babot előző este vízbe áztatjuk, majd másnap leöblítjük és bő vízben a babérlevéllel, egy fej egészben hagyott vöröshagymával és két gerezd fokhagymával félpuhára főzzük.

    Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig sütjük, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, a zöldpaprikát, a chiliket, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt félpuhára főzzük.

    Ha ezzel megvagyunk, a babot, annyi főzőlevével, hogy szaftos legyen a húshoz adjuk, majd hozzá tesszük a felkockázott paradicsomot, a kukoricát és készre főzzük.

    Jó étvágyat! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá