Chilis bab recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 50 dkg darált marhahús
- 40 dkg vörös bab
- 25 dkg hámozott paradicsom
- 20 dkg morzsolt kukorica
- 2 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csípős zöldpaprika
- 1 fél piros és egy fél zöld chili
- só
- bors
- babérlevél
Elkészítése:
A babot előző este vízbe áztatjuk, majd másnap leöblítjük és bő vízben a babérlevéllel, egy fej egészben hagyott vöröshagymával és két gerezd fokhagymával félpuhára főzzük.
Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig sütjük, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, a zöldpaprikát, a chiliket, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt félpuhára főzzük.
Ha ezzel megvagyunk, a babot, annyi főzőlevével, hogy szaftos legyen a húshoz adjuk, majd hozzá tesszük a felkockázott paradicsomot, a kukoricát és készre főzzük.
Jó étvágyat! :)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.