Chilis bab recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált marhahús
- 40 dkg vörös bab
- 25 dkg hámozott paradicsom
- 20 dkg morzsolt kukorica
- 2 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csípős zöldpaprika
- 1 fél piros és egy fél zöld chili
- só
- bors
- babérlevél
Elkészítése:
A babot előző este vízbe áztatjuk, majd másnap leöblítjük és bő vízben a babérlevéllel, egy fej egészben hagyott vöröshagymával és két gerezd fokhagymával félpuhára főzzük.
Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig sütjük, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, a zöldpaprikát, a chiliket, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt félpuhára főzzük.
Ha ezzel megvagyunk, a babot, annyi főzőlevével, hogy szaftos legyen a húshoz adjuk, majd hozzá tesszük a felkockázott paradicsomot, a kukoricát és készre főzzük.
Jó étvágyat! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »