Chilis bab

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Chilis bab

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált marhahús
  • 40 dkg vörös bab
  • 25 dkg hámozott paradicsom
  • 20 dkg morzsolt kukorica
  • 2 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csípős zöldpaprika
  • 1 fél piros és egy fél zöld chili
  • bors
  • babérlevél

Elkészítése:

A babot előző este vízbe áztatjuk, majd másnap leöblítjük és bő vízben a babérlevéllel, egy fej egészben hagyott vöröshagymával és két gerezd fokhagymával félpuhára főzzük.

Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig sütjük, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, a zöldpaprikát, a chiliket, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt félpuhára főzzük.

Ha ezzel megvagyunk, a babot, annyi főzőlevével, hogy szaftos legyen a húshoz adjuk, majd hozzá tesszük a felkockázott paradicsomot, a kukoricát és készre főzzük.

Jó étvágyat! :)