Chili con carne – chilis bab recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4-5 szelet bacon szalonna
- 1 fej hagyma
- 50 dkg darált hús
- 1-2 konzerv bab (vörös bab való hozzá, nálunk ezúttal fehérből készült)
- mexikói fűszerkeverék
- chili paprika
- 500 ml paradicsomlé
- kevés olaj
- liszt a rántáshoz
- 2 babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A szalonnát apró kockákra vágom és megpirítom. Hozzáadom az apróra vágott hagymát is, majd a darált húst, fehéredésig pirítom. Ezután jöhetnek a fűszerek is. Só, bors, mexikói fűszerkeverék, és 1 db apróra vágott chili paprika. Hozzáadom a préselt fokhagymát is. Állandó keverés mellett nagyjából 10-12 percig pároljuk.
Ezalatt a hús is átsül. Most már hozzáadhatjuk a babot és a kukoricát is. Készítek egy világos rántást, beleöntöm a paradicsomlevet és a húshoz adom. (annyit öntsünk hozzá, amennyit gondolunk, nem mindenki szeretni sok lével a babot)
Viszonylag gyorsan elkészül és ropogós fehér kenyérrel fogyasztva az igazi.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.