Chili con carne – chilis bab recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4-5 szelet bacon szalonna
- 1 fej hagyma
- 50 dkg darált hús
- 1-2 konzerv bab (vörös bab való hozzá, nálunk ezúttal fehérből készült)
- mexikói fűszerkeverék
- chili paprika
- 500 ml paradicsomlé
- kevés olaj
- liszt a rántáshoz
- 2 babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A szalonnát apró kockákra vágom és megpirítom. Hozzáadom az apróra vágott hagymát is, majd a darált húst, fehéredésig pirítom. Ezután jöhetnek a fűszerek is. Só, bors, mexikói fűszerkeverék, és 1 db apróra vágott chili paprika. Hozzáadom a préselt fokhagymát is. Állandó keverés mellett nagyjából 10-12 percig pároljuk.
Ezalatt a hús is átsül. Most már hozzáadhatjuk a babot és a kukoricát is. Készítek egy világos rántást, beleöntöm a paradicsomlevet és a húshoz adom. (annyit öntsünk hozzá, amennyit gondolunk, nem mindenki szeretni sok lével a babot)
Viszonylag gyorsan elkészül és ropogós fehér kenyérrel fogyasztva az igazi.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »