Chili con carne recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg marha felsál vagy lapocka
- 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
- 15 dkg vörös bab száraz,vagy időhiányban konzerv)
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál oregánó
- 1 kk fahéj
- 1 kk kakukkfű
- 4-5 levél friss bazsalikom levél
- só, bors
- chili paprika
- 4 evőkanál sűrített paradicsompüré
- 1 doboz kukorica konzerv
- 2 kocka legalább 70 %-os csokoládé
Elkészítése:
A babot előző este be kell áztatni.
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy lábasban, majd tegyük bele az összevágott vöröshagymát és fokhagymát. Szórjuk rá az őrölt római köményt és pároljuk addig, míg a hagyma meg nem pirul. Tegyük bele a darált marhahúst, majd addig pároljuk, míg a saját leve el nem fő és a húsdarabok pirulni nem kezdenek.
Tegyük bele a babot, csokoládét, a felkockázott paradicsomot a levével együtt. Fűszerezzük, majd ízesítsük sóval. Lassú tűzön addig pároljuk, amíg a bab puha nem lesz. Ha szükséges, a párolólevet vízzel pótoljuk.Konzerv bab használatánál a főzőidő jelentősen megrövidül :)
A vége felé tegyük hozzá a paradicsompürét és főzzük még vele negyed órán keresztül.
Tipp:
Nagy fiam Nagy kedvence , ha tehetné heti rendszerességgel megenné :)))
Az igazi mexicói változatban kockára vágott marha húst használnak, de mi európai emberkék valljuk be, darált husis változatát részesítjük előnyben?! Fűszerezésben kicsit eltértem az eredetitől . . Ani con care :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »