Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Chili con carne recept

Chili con carne
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 közepes fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 50 dkg marha felsál vagy lapocka
    • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
    • 1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
    • 15 dkg vörös bab száraz,vagy időhiányban konzerv)
    • 1 teáskanál őrölt római kömény
    • 1 teáskanál oregánó
    • 1 kk fahéj
    • 1 kk kakukkfű
    • 4-5 levél friss bazsalikom levél
    • só, bors
    • chili paprika
    • 4 evőkanál sűrített paradicsompüré
    • 1 doboz kukorica konzerv
    • 2 kocka legalább 70 %-os csokoládé

    Elkészítése:

    A babot előző este be kell áztatni.

    Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy lábasban, majd tegyük bele az összevágott vöröshagymát és fokhagymát. Szórjuk rá az őrölt római köményt és pároljuk addig, míg a hagyma meg nem pirul. Tegyük bele a darált marhahúst, majd addig pároljuk, míg a saját leve el nem fő és a húsdarabok pirulni nem kezdenek.

    Tegyük bele a babot, csokoládét, a felkockázott paradicsomot a levével együtt. Fűszerezzük, majd ízesítsük sóval. Lassú tűzön addig pároljuk, amíg a bab puha nem lesz. Ha szükséges, a párolólevet vízzel pótoljuk.Konzerv bab használatánál a főzőidő jelentősen megrövidül :)

    A vége felé tegyük hozzá a paradicsompürét és főzzük még vele negyed órán keresztül.

    Tipp:

    Nagy fiam Nagy kedvence , ha tehetné heti rendszerességgel megenné :)))

    Az igazi mexicói változatban kockára vágott marha húst használnak, de mi európai emberkék valljuk be, darált husis változatát részesítjük előnyben?! Fűszerezésben kicsit eltértem az eredetitől . . Ani con care :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá