Burgonyás lasagne recept

Hozzávalók:
- 1,2 kg burgonya
- 80 dkg darált hus
- 2 fej vöröshagyma
- 6 dl tej
- 10 dkg vaj
- 20 dkg sajt
- 8 dkg liszt
- kis só, fekete bors
- szárított bazsalikom
- 1 paradicsom konzerv , olaj
Elkészítése:
A vöröshagymát finomra vágjuk, és olajon üvegesre pirítjuk. Rátesszük a darált húst és lassan párolni kezdjük. Közben a burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, felkarikázzuk. Vajban megpirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel,sózzuk, és habverővel simára keverjük. Ha a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a paradicsom konzervet,sózzuk, fűszerezzük. Esetleg kevés vizet aláöntve puhára főzzük. A burgonya felét tepsibe tesszük, ráöntjük a besamel mártás felét és rászedjük a húst. Elosztjuk rajta a maradék burgonyát, befedjük a mártás másik felével,és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 40-50 perc alatt megsül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »