Burgonyás babfőzelék recept
Hozzávalók:
- 50 dkg fejtett bab
- 1 közepes db vöröshagyma
- 20 dkg burgonya
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 20 dkg kolbász
- 2 teáskanál só
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 5 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük, megszórjuk piros paprikával, rátesszük a babot és felöntjük vízzel.
Sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük és félig puhára főzzük.
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, a babhoz adjuk a felkarikázott kolbásszal együtt. A tejfölt kikeverjük a liszttel és besűrűsítjük vele a levest.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

