Burgonyás babfőzelék recept

Hozzávalók:
- 50 dkg fejtett bab
- 1 közepes db vöröshagyma
- 20 dkg burgonya
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 20 dkg kolbász
- 2 teáskanál só
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 5 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük, megszórjuk piros paprikával, rátesszük a babot és felöntjük vízzel.
Sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük és félig puhára főzzük.
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, a babhoz adjuk a felkarikázott kolbásszal együtt. A tejfölt kikeverjük a liszttel és besűrűsítjük vele a levest.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »
Húsvéti vendégvárók egyszerűen: 6 ellenállhatatlan sajttekercs
A húsvéti hidegtál egyik sztárja kétségtelenül a sajttekercs: mutatós, ízle
Tovább olvasom »