Burgonyás babfőzelék recept

Hozzávalók:
- 50 dkg fejtett bab
- 1 közepes db vöröshagyma
- 20 dkg burgonya
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 20 dkg kolbász
- 2 teáskanál só
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 5 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük, megszórjuk piros paprikával, rátesszük a babot és felöntjük vízzel.
Sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük és félig puhára főzzük.
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, a babhoz adjuk a felkarikázott kolbásszal együtt. A tejfölt kikeverjük a liszttel és besűrűsítjük vele a levest.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Levesrajongók álomválogatása – 12 tápláló és finom leves, ha valami meleget ennél
A levesek igazi komfortfogások – legyen szó füstölt kolbászos bablevesről,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.04. csütrötök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »