Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Brokkolis tészta mediterrán módra recept

Brokkolis tészta mediterrán módra
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • pici vaj
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 brokkoli (kb. 50 dkg)
    • 10 dkg füstölt tarja/szalonna
    • 10-15 dkg reszelt sajt
    • 30 dkg tészta (fodros nagykocka/szélesmetélt/csavart tészta)
    • 1,5 dl tejszín
    • 1,5 dl víz
    • bors
    • kis doboz paradicsompüré
    • bazsalikom
    • oregánó

    Elkészítése:

    Tegyük fel főni a tésztát sós (2 púpozott mokkáskanál só), lobogó vízben.

    Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, dobjuk rá a fokhagymát, és egy picit pirítsuk meg.

     

    Szedjük rózsáira a brokkolit, és tegyük szintén sós vízbe, és pároljuk addig, amíg puha nem lesz. A vajas-fokhagymához adjuk hozzá a tarját/szalonnát. A füstös íz szuperül illik a brokkolis-tejszínes ízvilághoz.

    Ha megpuhult a brokkoli, csepegtessük le, és tegyük azt is a serpenyőbe. Jól keverjük össze, hogy a brokkoli átvegye a fokhagyma ízét. Egy kis doboz paradicsompürét, a tejszínt, a sót, a borsot, a bazsalikomot és az oregánót összekeverjük, és ezt öntjük a brokkolira. Kb. másfél deci vizet is adunk még hozzá. Ha nem akar besűrűsödni, akkor egy kis étkezési keményítőt adhatunk hozzá (pohárba tesszük a keményítőt, kanalazzunk hozzá a tejszínes szószból, csomómentesre keverjük, majd besűrítjük vele a mártást).

    Összekeverjük a kifőtt tésztával, majd egy kivajazott hőálló tálba tesszük. Megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, és addig sütjük, míg a sajt meg nem olvad, rá nem pirul.

    A brokkolis tészta mediterrán módra kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 134 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 11 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá