Brokkolis rakott tészta recept

Hozzávalók:
- 1 csomag tészta (bármilyen)
- 0,5 kg brokkoli
- 2 dl főzőtejszín
- 2 dl tej
- 1 lila hagyma
- 5 szelet (bacon) szalonna
- 15 dkg szeletelt sonka
- 15 dkg reszelt sajt
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítése:
A tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük. A brokkolit szintén megfőzzük sós, szerecsendiós vízben.
A szalonnát és a sonkát csíkokra vágjuk, a hagymát karikára, és kevés olajon megpirítjuk.
Ha megdinsztelődött a hagyma, felöntjük tejjel és tejszínnel. Épp csak felforraljuk, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, és a végén hozzákeverjük a brokkolirózsákat.
Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, majd beleöntjük a tésztát és a brokkolis mártást. Óvatosan összekeverjük. A tetejére sajtot szórunk, és előmelegített sütőben 15 percig sütjük (épp, hogy a sajt ráolvadjon).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »