Brokkolis penne recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg penne tészta
- 40 dkg darált hús
- 45 dkg brokkoli
- 10 dkg sajt reszelve(Trappista, Gouda)
- 4 dl tej
- 4 dkg margarin
- 2 ek liszt
- őrölt bors
- őrölt szerecsendió
- olaj
- ételízesítő
- só
- 2 ek durvára vágott mandula (el is maradhat)
- 2 ek apróra vágott petrezselyemzöld
Elkészítése:A darált húst kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a brokkoli rózsákat. Megszórjuk ételízesítővel, csipet borssal, és pár percre lefedve hagyjuk saját levében puhulni, majd újra lepirítjuk.
Közben a tésztát a szokásos módon kifőzzük sós-olajos vízben, majd alaposan lecsepegtetjük.
A sajtszószhoz egy lábosban, vagy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a margarint, beleszórjuk a lisztet, ráöntjük a tejet. Folyamatosan kevergetve 2-3 percig főzzük. Beleszórjuk a reszelt sajt felé, kavargatjuk míg felolvad, majd levesszük a tűzről.
Megszórjuk sóval, őrölt borssal és csipet szerecsendióval.
A lecsepegtetett tésztával össze forgatjuk, majd óvatosan belekeverjük a darált húsos brokkolit is. Tálaláskor megszórjuk kevés durvára vágott mandulával és petrezselyemzölddel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »