Bazsalikomos tepsis csirke comb recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 db csontozott csirke comb
- 1 kg újburgonya
- 60 dkg vegyes paradicsom
- 20 db bazsalikom friss levél
- só, bors, tetszés szerint
- 3 dl olíva olaj
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, a paradicsom héját leszedjük (forrásban lévő vízbe egy percre beletesszük, így könnyen letudjuk szedni a héját).
A burgonyát megtisztítjuk. A csirkecombokat csíkokra vágjuk, majd serpenyőben olajat forrósítjuk és a csirke comb csíkokat elő sütjük, sózzuk, borsozzuk.
Előveszünk egy megfelelő méretű tepsit, meg locsoljuk olívaolajjal, a megpucolt burgonyát belerakjuk a tepsibe, egyenként benyomkodjuk, majd meglocsoljuk olívaolajjal.
Rátesszük a hámozott paradicsomokat és az elősütött csirkecomb csíkokat. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a bazsalikom leveleket, majd előmelegített 180 fokos sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük.
Tipp:
A só és bors tetszés szerint kell használni,mi fűszeresen szeretjük. Ha a burgonya nagy akkor karíkára vágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »


