Bácskai rizseshús recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,5 kg sertéscomb
- 35 dkg rizs
- 7-8 dl víz
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma/lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
- só
- bors
Elkészítése:
A combot 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk, és félretesszük. A vöröshagymát felaprítjuk, és a fokhagymával, illetve egy pici sóval 2-3 ek olajon megfonnyasztjuk, majd ízlés szerint megszórjuk sóval, borssal és pirospaprikával.
A felkockázott húst hozzáadjuk a hagymás alaphoz, és alaposan elkeverjük. Közben felaprítjuk a paprikát és a paradicsomot is, és a húshoz adjuk.
Fedő alatt hagyjuk, hogy a saját levében párolódjon 20 percig.
A rizst leöblítjük, és elkeverjük a hússal, majd hozzáöntünk 7 dl vizet, és 20 percig alacsony lángon főzzük tovább szintén fedő alatt.
Ha elfőtt a leve, és még nem elég puha a rizs, adhatunk még hozzá vizet. Közben kóstoljuk meg, mert a rizs is felvesz a sóból, és szükség szerint ízesítsük újra.
A tálaláshoz válasszunk egy pici mélytányért, töltsük meg a kész finomsággal, majd borítsuk egy tányérra. Ezután már csak egy is savanyúságra van szükség, és már fogyasztható is.
A bácskai rizseshús kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 15 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

