Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Babos-húsos lecsó recept

Babos-húsos lecsó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált sertéshús
    • 30 dkg fejtett bab
    • 8 közepes paprika
    • 3 közepes paradicsom
    • 3 közepes vöröshagyma
    • 5 ek napraforgó olaj
    • só ízlés szerint
    • 2 tk fűszerpaprika
    • 2 dl víz

    Elkészítése:

    A megtisztított hagymákat cikkekre szeleteljük, és olajon megfonnyasztjuk.
    Meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a darált húst és a puha babot (ha valaki száraz babbal készíti, azt előző éjszaka be kell áztatni).

    Felöntjük vízzel, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük.
    Egy kis főzés után hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és a paradicsomot, majd puhára pároljuk.

    A babos-húsos lecsó kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 105 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 7 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá