Babos-húsos lecsó recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 30 dkg fejtett bab
- 8 közepes paprika
- 3 közepes paradicsom
- 3 közepes vöröshagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- 2 tk fűszerpaprika
- 2 dl víz
Elkészítése:
A megtisztított hagymákat cikkekre szeleteljük, és olajon megfonnyasztjuk.
Meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a darált húst és a puha babot (ha valaki száraz babbal készíti, azt előző éjszaka be kell áztatni).
Felöntjük vízzel, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük.
Egy kis főzés után hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és a paradicsomot, majd puhára pároljuk.
A babos-húsos lecsó kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 5 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »