Babos-húsos lecsó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Babos-húsos lecsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 30 dkg fejtett bab
  • 8 közepes paprika
  • 3 közepes paradicsom
  • 3 közepes vöröshagyma
  • 5 ek napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 2 dl víz

Elkészítése:

A megtisztított hagymákat cikkekre szeleteljük, és olajon megfonnyasztjuk.
Meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a darált húst és a puha babot (ha valaki száraz babbal készíti, azt előző éjszaka be kell áztatni).

Felöntjük vízzel, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük.
Egy kis főzés után hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és a paradicsomot, majd puhára pároljuk.