Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Babgulyás füstölt csülökkel recept

Babgulyás füstölt csülökkel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg füstölt csülök
    • 400 g tarkabab
    • 6 darab burgonya
    • 1 csomag gulyás fűszer
    • 1 kocka pörköltalap
    • 2 szál kolbász
    • 1 csipet só

    Elkészítése:

    tarkababot szárazon a kuktába szórjuk, a füstölt csülköt átmossuk és a babra tesszük, felöntjük vízzel, beleszórjuk a gulyás fűszerkeveréket és a megtisztított, felkockázott krumplit.

    Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje (vagy amennyit a kuktánk megenged a maximális szintig). A kukta fütyülésétől számítva kb. 55 percet főzzük, aztán elzárjuk alatta a gázt.

    Ha kiengedett a nyomás, kinyitjuk a kuktát, a csülköt kivesszük és nagyobb darabokra feldaraboljuk. A babgulyást átöntjük nagyobb fazékba, hozzáadjuk a megfőtt csülköt, beledobjuk a pörköltalap kockát, a felkarikázott kolbászt, felforraljuk s ha kell, utánaízesítjük (Erős Pista, Édes Anna stb.).

    Tipp:

    Tudom, hogy nem a legeredetibb recept, de mi így szeretjük. Friss, házi fehér kenyérrel!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá