Babgulyás füstölt csülökkel recept

Hozzávalók:
- 1 kg füstölt csülök
- 400 g tarkabab
- 6 darab burgonya
- 1 csomag gulyás fűszer
- 1 kocka pörköltalap
- 2 szál kolbász
- 1 csipet só
Elkészítése:
tarkababot szárazon a kuktába szórjuk, a füstölt csülköt átmossuk és a babra tesszük, felöntjük vízzel, beleszórjuk a gulyás fűszerkeveréket és a megtisztított, felkockázott krumplit.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje (vagy amennyit a kuktánk megenged a maximális szintig). A kukta fütyülésétől számítva kb. 55 percet főzzük, aztán elzárjuk alatta a gázt.
Ha kiengedett a nyomás, kinyitjuk a kuktát, a csülköt kivesszük és nagyobb darabokra feldaraboljuk. A babgulyást átöntjük nagyobb fazékba, hozzáadjuk a megfőtt csülköt, beledobjuk a pörköltalap kockát, a felkarikázott kolbászt, felforraljuk s ha kell, utánaízesítjük (Erős Pista, Édes Anna stb.).
Tipp:
Tudom, hogy nem a legeredetibb recept, de mi így szeretjük. Friss, házi fehér kenyérrel!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »