Babgulyás füstölt csülökkel recept

Hozzávalók:
- 1 kg füstölt csülök
- 400 g tarkabab
- 6 darab burgonya
- 1 csomag gulyás fűszer
- 1 kocka pörköltalap
- 2 szál kolbász
- 1 csipet só
Elkészítése:
tarkababot szárazon a kuktába szórjuk, a füstölt csülköt átmossuk és a babra tesszük, felöntjük vízzel, beleszórjuk a gulyás fűszerkeveréket és a megtisztított, felkockázott krumplit.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje (vagy amennyit a kuktánk megenged a maximális szintig). A kukta fütyülésétől számítva kb. 55 percet főzzük, aztán elzárjuk alatta a gázt.
Ha kiengedett a nyomás, kinyitjuk a kuktát, a csülköt kivesszük és nagyobb darabokra feldaraboljuk. A babgulyást átöntjük nagyobb fazékba, hozzáadjuk a megfőtt csülköt, beledobjuk a pörköltalap kockát, a felkarikázott kolbászt, felforraljuk s ha kell, utánaízesítjük (Erős Pista, Édes Anna stb.).
Tipp:
Tudom, hogy nem a legeredetibb recept, de mi így szeretjük. Friss, házi fehér kenyérrel!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »