Babgulyás füstölt csülökkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg füstölt csülök
  • 400 g tarkabab
  • 6 darab burgonya
  • 1 csomag gulyás fűszer
  • 1 kocka pörköltalap
  • 2 szál kolbász
  • 1 csipet só

Elkészítése:

tarkababot szárazon a kuktába szórjuk, a füstölt csülköt átmossuk és a babra tesszük, felöntjük vízzel, beleszórjuk a gulyás fűszerkeveréket és a megtisztított, felkockázott krumplit.

Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje (vagy amennyit a kuktánk megenged a maximális szintig). A kukta fütyülésétől számítva kb. 55 percet főzzük, aztán elzárjuk alatta a gázt.

Ha kiengedett a nyomás, kinyitjuk a kuktát, a csülköt kivesszük és nagyobb darabokra feldaraboljuk. A babgulyást átöntjük nagyobb fazékba, hozzáadjuk a megfőtt csülköt, beledobjuk a pörköltalap kockát, a felkarikázott kolbászt, felforraljuk s ha kell, utánaízesítjük (Erős Pista, Édes Anna stb.).

Tipp:

Tudom, hogy nem a legeredetibb recept, de mi így szeretjük. Friss, házi fehér kenyérrel!