Alufóliás burgonya zöldfűszeres juhtúróval recept
Hozzávalók:
- 6-8 nagyobb burgonya
- juhtúró
- só
- bors
- paprika
- 1 fej lila hagyma
- mustár (elhagyható)
- vaj
- zöld fűszerek (snidling, oregánó
- alufólia
Elkészítése:
A burgonyákat megmosom, majd mindegyiket becsomagolom alufóliába. Előmelegített sütőben a rácson sütöm nagyjából 50 percig. Miközben sül, elkészítem a juhtúrós tölteléket.
A juhtúrót elkeverem a vajjal. Fűszerezem majd hozzáadom az aprított lila hagymát is. Teszek bele még mustárt, de csak nagyon keveset. Ezután keverem hozzá a felaprított zöld fűszereket is.
Miután a burgonya megsült, tetejüket keresztbe bevágom, és szétnyitom. Ebbe kanalazom bele a zöld fűszeres juhtúrót, tetejére díszítésként snidlinget szórok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

