Alufóliás burgonya zöldfűszeres juhtúróval recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 6-8 nagyobb burgonya
- juhtúró
- só
- bors
- paprika
- 1 fej lila hagyma
- mustár (elhagyható)
- vaj
- zöld fűszerek (snidling, oregánó
- alufólia
Elkészítése:
A burgonyákat megmosom, majd mindegyiket becsomagolom alufóliába. Előmelegített sütőben a rácson sütöm nagyjából 50 percig. Miközben sül, elkészítem a juhtúrós tölteléket.
A juhtúrót elkeverem a vajjal. Fűszerezem majd hozzáadom az aprított lila hagymát is. Teszek bele még mustárt, de csak nagyon keveset. Ezután keverem hozzá a felaprított zöld fűszereket is.
Miután a burgonya megsült, tetejüket keresztbe bevágom, és szétnyitom. Ebbe kanalazom bele a zöld fűszeres juhtúrót, tetejére díszítésként snidlinget szórok.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.