Almás-baconos rakott csirke recept

Hozzávalók:
- 25 dkg rizs
- 1 kg csirkemell filé
- 2nagy alma
- 375 g tejföl
- 125 g kockázott bacon
- 10-15 dkg sajt (füstölt is lehet)
- fokhagyma
- só
- bors
Elkészítése:
Vegetás vízben megfőzöm a rizst, közben lereszelem az almákat és félreteszem.
A tejfölbe fokhagymát és borst keverek. A csirkemellek só, bors fűszerezést kapnak. A sajtot kis lyukú reszelőn lereszelem.
A reszelt almát 10 perc után kicsit kinyomkodom.
Egy jénai alját kiolajozom és kezdődhet a rétegezés. Csirke, reszelt alma, reszelt sajt, tejföl és a bacon.
Előmelegített sütőben 180 fokon, először alufólia alatt 30 percig sütöm, majd megpirítom a tetejét.
Rizzsel tálalom.
Tipp:
Burgonyapürével is nagyon finom. De úgy is szoktam csinálni, hogy a rizst/burgonyapürét a jénai aljára teszem és úgy rétegelem és egyben megsütöm. Jó étvágyat hozzá :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »