Almás-baconos rakott csirke recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 25 dkg rizs
- 1 kg csirkemell filé
- 2nagy alma
- 375 g tejföl
- 125 g kockázott bacon
- 10-15 dkg sajt (füstölt is lehet)
- fokhagyma
- só
- bors
Elkészítése:
Vegetás vízben megfőzöm a rizst, közben lereszelem az almákat és félreteszem.
A tejfölbe fokhagymát és borst keverek. A csirkemellek só, bors fűszerezést kapnak. A sajtot kis lyukú reszelőn lereszelem.
A reszelt almát 10 perc után kicsit kinyomkodom.
Egy jénai alját kiolajozom és kezdődhet a rétegezés. Csirke, reszelt alma, reszelt sajt, tejföl és a bacon.
Előmelegített sütőben 180 fokon, először alufólia alatt 30 percig sütöm, majd megpirítom a tetejét.
Rizzsel tálalom.
Tipp:
Burgonyapürével is nagyon finom. De úgy is szoktam csinálni, hogy a rizst/burgonyapürét a jénai aljára teszem és úgy rétegelem és egyben megsütöm. Jó étvágyat hozzá :)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.