Almás-baconos rakott csirke recept
Hozzávalók:
- 25 dkg rizs
- 1 kg csirkemell filé
- 2nagy alma
- 375 g tejföl
- 125 g kockázott bacon
- 10-15 dkg sajt (füstölt is lehet)
- fokhagyma
- só
- bors
Elkészítése:
Vegetás vízben megfőzöm a rizst, közben lereszelem az almákat és félreteszem.
A tejfölbe fokhagymát és borst keverek. A csirkemellek só, bors fűszerezést kapnak. A sajtot kis lyukú reszelőn lereszelem.
A reszelt almát 10 perc után kicsit kinyomkodom.
Egy jénai alját kiolajozom és kezdődhet a rétegezés. Csirke, reszelt alma, reszelt sajt, tejföl és a bacon.
Előmelegített sütőben 180 fokon, először alufólia alatt 30 percig sütöm, majd megpirítom a tetejét.
Rizzsel tálalom.
Tipp:
Burgonyapürével is nagyon finom. De úgy is szoktam csinálni, hogy a rizst/burgonyapürét a jénai aljára teszem és úgy rétegelem és egyben megsütöm. Jó étvágyat hozzá :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

