Zsuzsa szelet recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 1 cs sütőpor
- annyi tej, hogy a tészta nyújtható legyen, de ne ragacsos
Krém:
- 7,5 dl tej
- 20 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 30 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit annyi tejjel összegyúrjuk, hogy nyújtható legyen. 4 egyenlő részre osztjuk, egy 22*33 cm-es téglalapot nyújtunk belőle és tepsi hátán, 180 fokon világosra sütjük.
A krémhez a tejben elkeverjük a lisztet, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt alaposan beledolgozzuk a cukrot, margarint, kakaóport és a vaníliás cukrot. A lapokat megtöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejére is maradjon. Tortadarával megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »