Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zsuzsa szelet recept

Zsuzsa szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 5 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg porcukor
    • 1 cs sütőpor
    • annyi tej, hogy a tészta nyújtható legyen, de ne ragacsos

    Krém:

    • 7,5 dl tej
    • 20 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 30 dkg porcukor
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit annyi tejjel összegyúrjuk, hogy nyújtható legyen. 4 egyenlő részre osztjuk, egy 22*33 cm-es téglalapot nyújtunk belőle és tepsi hátán, 180 fokon világosra sütjük.
    A krémhez a tejben elkeverjük a lisztet, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt alaposan beledolgozzuk a cukrot, margarint, kakaóport és a vaníliás cukrot. A lapokat megtöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejére is maradjon. Tortadarával megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá