Zsuzsa szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs sütőpor
  • annyi tej, hogy a tészta nyújtható legyen, de ne ragacsos

Krém:

  • 7,5 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 30 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit annyi tejjel összegyúrjuk, hogy nyújtható legyen. 4 egyenlő részre osztjuk, egy 22*33 cm-es téglalapot nyújtunk belőle és tepsi hátán, 180 fokon világosra sütjük.
A krémhez a tejben elkeverjük a lisztet, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt alaposan beledolgozzuk a cukrot, margarint, kakaóport és a vaníliás cukrot. A lapokat megtöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejére is maradjon. Tortadarával megszórjuk.