Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zsuzsa mézes krémese recept

Zsuzsa mézes krémese
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg porcukor
    • 1 ek zsír
    • 3 ek méz
    • 4 ek tej
    • 2egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 60 dkg liszt

    Krém:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 9 dl tej
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 12,5 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 1 citrom
    • 20 dkg sárgabarack levár
    • 4 dl tej
    • 4 ek liszt

    Tetejére:

    • 1 cs tortabevonó
    • 3 ek olaj

    Elkészítése:

    A liszt kivételével a tészta hozzávalóit és edénybe tesszük és felmelegítjük lassú lángon.Ha ez megvan akkor hozzáadjuk a lisztet és jól elkavarjuk, majd kivesszük a tálból és jól összedolgozzuk még kézzel is és 4 cipót formálunk belőle.

    A tepsi hátoldalát lezsírozzuk és lisztezzük és ezen kisütjük a lapokat (tepsi méret: 23*41 cm). A tészta nyújtásakor lisztezzük és szebben lehet így nyújtani.

    A pudingport és a lisztet egy lábasban összekeverjük, felöntjük a tejjel és csomómentesre főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a cukrot és a margarint, majd kihabosítjuk és a reszelt citrom héjat is belekeverjük.

    Ha kihűt a krém elkezdjük a lapokat betölteni. Az alsó lapra rákenjük a krém felét, erre teszünk egy másik lapot, megkenjük lekvárral, újabb lap, a krém másik fele és befedjük a maradék lappal. A tetejét csokoládémázzal bevonjuk (a hozzávalóit gőz fölött felolvasztjuk).

    Egy éjszakát pihentetjük, majd másnap szeleteljük.

    Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá