Zsuzsa mézes krémese recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg porcukor
- 1 ek zsír
- 3 ek méz
- 4 ek tej
- 2egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk szódabikarbóna
- 60 dkg liszt
Krém:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 9 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 12,5 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 citrom
- 20 dkg sárgabarack levár
- 4 dl tej
- 4 ek liszt
Tetejére:
- 1 cs tortabevonó
- 3 ek olaj
Elkészítése:
A liszt kivételével a tészta hozzávalóit és edénybe tesszük és felmelegítjük lassú lángon.Ha ez megvan akkor hozzáadjuk a lisztet és jól elkavarjuk, majd kivesszük a tálból és jól összedolgozzuk még kézzel is és 4 cipót formálunk belőle.
A tepsi hátoldalát lezsírozzuk és lisztezzük és ezen kisütjük a lapokat (tepsi méret: 23*41 cm). A tészta nyújtásakor lisztezzük és szebben lehet így nyújtani.
A pudingport és a lisztet egy lábasban összekeverjük, felöntjük a tejjel és csomómentesre főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a cukrot és a margarint, majd kihabosítjuk és a reszelt citrom héjat is belekeverjük.
Ha kihűt a krém elkezdjük a lapokat betölteni. Az alsó lapra rákenjük a krém felét, erre teszünk egy másik lapot, megkenjük lekvárral, újabb lap, a krém másik fele és befedjük a maradék lappal. A tetejét csokoládémázzal bevonjuk (a hozzávalóit gőz fölött felolvasztjuk).
Egy éjszakát pihentetjük, majd másnap szeleteljük.
Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept