Zsuzsa mézes krémese

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 25 dkg porcukor
  • 1 ek zsír
  • 3 ek méz
  • 4 ek tej
  • 2egész tojás
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 60 dkg liszt

Krém:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 9 dl tej
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 12,5 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 citrom
  • 20 dkg sárgabarack levár
  • 4 dl tej
  • 4 ek liszt

Tetejére:

  • 1 cs tortabevonó
  • 3 ek olaj

Elkészítése:

A liszt kivételével a tészta hozzávalóit és edénybe tesszük és felmelegítjük lassú lángon.Ha ez megvan akkor hozzáadjuk a lisztet és jól elkavarjuk, majd kivesszük a tálból és jól összedolgozzuk még kézzel is és 4 cipót formálunk belőle.

A tepsi hátoldalát lezsírozzuk és lisztezzük és ezen kisütjük a lapokat (tepsi méret: 23*41 cm). A tészta nyújtásakor lisztezzük és szebben lehet így nyújtani.

A pudingport és a lisztet egy lábasban összekeverjük, felöntjük a tejjel és csomómentesre főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a cukrot és a margarint, majd kihabosítjuk és a reszelt citrom héjat is belekeverjük.

Ha kihűt a krém elkezdjük a lapokat betölteni. Az alsó lapra rákenjük a krém felét, erre teszünk egy másik lapot, megkenjük lekvárral, újabb lap, a krém másik fele és befedjük a maradék lappal. A tetejét csokoládémázzal bevonjuk (a hozzávalóit gőz fölött felolvasztjuk).

Egy éjszakát pihentetjük, majd másnap szeleteljük.

Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept