Zsuzsa almatortája recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 7 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 ek liszt
- 7 ek kristálycukor
- 1 cs sütópor
- 1 ek kakaópor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 ek liszt
- 6 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 12,5 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- kevés citrom ,vagy citromlé
- kb 1kg alma
- 10 dkg étcsokoládé
- alifólia
Elkészítése:
Egy 30*35 cm-es tepsit alufóliával kibélelünk. A megtisztított almát ujjnyi vastagra felszeleteljük, majd kitesszük vele a tepsit. A tojásokból a szokásos módon piskótát piskótát készítünk cukorral és liszttel, majd a masszából 4 ek kiveszünk. A maradékot ráöntjük az almára, a 4 evőkanálnyihoz hozzáadjuk a kakaóport, belecsurgatjuk a fehér masszába, így tarka piskótát fogunk kapni. A tepsit 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig megsütjük, majd kiborítjuk egy tálcára és leszedjük róla az alufóliát, majd hagyjuk kihűlni. A krémhez 1 dl tejet kikeverünk 3 ek liszttel és a pudingporral, majd felöntjük még 5 dl tejjel és jó sűrűre felfőzzük. Amíg kihűl kihabosítjuk a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral, és ízlés szerint adunk hozzá citromot vagy citromlevet. Hozzákeverjük a pudingos krémhez és alaposan eldolgozzuk, majd rákenjük a kihűlt sütire. A csokit gőz felett felolvasztjuk, majd a süti tetejére simítjuk, majd hagyjuk megdermedni.