Zsuzsa almás pitéje recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 kis doboz tejföl
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg élesztő
- 1 ek kristálycukor
- pici só
- kevés tej
- 1 cs vanilíás cukor
Töltelék:
- 1,5 kg alma
- 4 cs vanilíás cukor
- 4 ek kristálycukor
- kevés fahéj
- kevés búzadara
Tetejére:
- 1dbtojás
- porcukor
Elkészítése:
Fél dl tejben 1 ek cukrot elkeverünk, felmelegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk benne. A többi alapanyagot egy nagyobb tálba kimérjük, majd hozzáadjuk az élesztőt és elkezdjük kidolgozni. Annyi tejet adjunk hozzá amennyit kíván. Ne legyen híg a tészta, de nagyon kemény se. Ketté osztjuk a tésztát. Egy 22*38 cm-es téglalapra kinyújtjuk, majd egy ekkora tepsit kikenünk vajjal, kilisztezzük, majd belesimítjuk a tésztát. Megszórjuk búzadarával.
Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a fahéjat ízlés szerint. Összekeverjük, majd kinyomkodjuk a levét és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. A maradék tésztát is kinyújtjuk, ráborítjuk az almára, megszurkáljuk villával. A tetejét megkenjük tojással. 180 fokon aranybarnára sütjük. Még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »