Zsuzsa almás pitéje recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 kis doboz tejföl
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg élesztő
- 1 ek kristálycukor
- pici só
- kevés tej
- 1 cs vanilíás cukor
Töltelék:
- 1,5 kg alma
- 4 cs vanilíás cukor
- 4 ek kristálycukor
- kevés fahéj
- kevés búzadara
Tetejére:
- 1dbtojás
- porcukor
Elkészítése:
Fél dl tejben 1 ek cukrot elkeverünk, felmelegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk benne. A többi alapanyagot egy nagyobb tálba kimérjük, majd hozzáadjuk az élesztőt és elkezdjük kidolgozni. Annyi tejet adjunk hozzá amennyit kíván. Ne legyen híg a tészta, de nagyon kemény se. Ketté osztjuk a tésztát. Egy 22*38 cm-es téglalapra kinyújtjuk, majd egy ekkora tepsit kikenünk vajjal, kilisztezzük, majd belesimítjuk a tésztát. Megszórjuk búzadarával.
Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a fahéjat ízlés szerint. Összekeverjük, majd kinyomkodjuk a levét és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. A maradék tésztát is kinyújtjuk, ráborítjuk az almára, megszurkáljuk villával. A tetejét megkenjük tojással. 180 fokon aranybarnára sütjük. Még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral.