Zsiráf rolád recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta a mintához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 g liszt
- 30 g cukor
- 30 g vaj
A piskótához:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaó
- ½ csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 3 db banán
- 200 ml habtejszín
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg cukor
- 1 ek tejföl
- 1 cs zselatin fix
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A mintához való tésztát készítjük el elsőként. Keverjük össze az olvasztott vajat a cukorral. A tojásfehérjét habosítsuk fel kissé.
A vajas keverékhez adjuk hozzá a tojásfehérjét és jól keverjük el. Adjuk hozzá a lisztet és keverjük homogén állagúra. A sütőpapírra elő lehet rajzolni bármilyen, tetszőleges mintát.
Ezután a mintával lefelé tegyük a sütőpapírt a tepsibe. A keveréket tegyük egy kis zacskóba és az egyik sarkát vágjuk le. Rajzoljuk körbe a mintákat és tegyük be a hűtőbe, amíg a piskóta tésztáját is elkészítjük. Ez a mennyiség bőséges, akár 2-3 rolád díszítéséhez is elegendő.
A tojássárgáját kikeverjük habosra a cukorral. A kikevert tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, és a sütőport. A fehérjéből kemény habot verünk, majd ezt is lassan hozzáforgatjuk a lisztes masszánkhoz.
Elővesszük a hűtőből a tepsit a sütőpapírral, erre öntjük a piskótánkat, és 180 fokon 10 perc alatt készre sütjük. Még melegen, a sütőpapírral együtt feltekerjük.
A túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt és a megmosott citrom reszelt héját. A tejszínt kissé felverjük, majd hozzáadjuk a zselatin fixet és kemény habot verünk belőle és alaposan eldolgozzuk a túrós keverékkel.
A gyümölcsöt előkészítjük: a roládba kisebb darabokban, vagy akár egészben is beletehetjük a banánt. Ha daraboljuk, akkor bele is keverhetjük a masszába, vagy csak rászórjuk a krém tetejére a tekercs töltésekor.
A túrós krémmel megtöltjük a piskótánkat, tetszőlegesen beletesszük a gyümölcsöt és feltekerjük. Az elkészült süteményt tegyük a hűtőbe minimum egy órára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »