Zserbó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 70 dkg liszt
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 45-50 dkg margarin
- 3 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- fél cs sütőpor
- csipet só
Töltelék:
- 25 dkg darált dió
- 20 dkg cukor
- 1 ü baracklekvár
Bevonat:
- 15 dkg cukor
- 10 dkg kakópor
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben egy kis cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a cukrot, a tojásokat,a sót, és a sütőport.Jól összedolgozzuk. A tésztát 3 egyenlő részre nyújtjuk. Az alsó lapot lekvárral megkenjük, megszórjuk a darált dió és porcukor keverékének a felével. Ráhelyezzük a másik tésztát, azt is ugyan így megkenjük és hintjük a dióval. Erre rátesszük a harmadik lapot úgy, hogy a széleket is befedje. Tetejét villával megszurkáljuk és 175 fokos sütőben szép pirosra sütjük. A megsült, kihűlt tésztát csokimázzal bevonjuk. A mázhoz valókat gőz felett felolvasztjuk. Kis kockára vagy hosszúkás szeletekre vágjuk. Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »