Zserbó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 70 dkg liszt
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 45-50 dkg margarin
- 3 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- fél cs sütőpor
- csipet só
Töltelék:
- 25 dkg darált dió
- 20 dkg cukor
- 1 ü baracklekvár
Bevonat:
- 15 dkg cukor
- 10 dkg kakópor
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben egy kis cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a cukrot, a tojásokat,a sót, és a sütőport.Jól összedolgozzuk. A tésztát 3 egyenlő részre nyújtjuk. Az alsó lapot lekvárral megkenjük, megszórjuk a darált dió és porcukor keverékének a felével. Ráhelyezzük a másik tésztát, azt is ugyan így megkenjük és hintjük a dióval. Erre rátesszük a harmadik lapot úgy, hogy a széleket is befedje. Tetejét villával megszurkáljuk és 175 fokos sütőben szép pirosra sütjük. A megsült, kihűlt tésztát csokimázzal bevonjuk. A mázhoz valókat gőz felett felolvasztjuk. Kis kockára vagy hosszúkás szeletekre vágjuk. Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »