Zserbó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 70 dkg liszt
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 45-50 dkg margarin
- 3 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- fél cs sütőpor
- csipet só
Töltelék:
- 25 dkg darált dió
- 20 dkg cukor
- 1 ü baracklekvár
Bevonat:
- 15 dkg cukor
- 10 dkg kakópor
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben egy kis cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a cukrot, a tojásokat,a sót, és a sütőport.Jól összedolgozzuk. A tésztát 3 egyenlő részre nyújtjuk. Az alsó lapot lekvárral megkenjük, megszórjuk a darált dió és porcukor keverékének a felével. Ráhelyezzük a másik tésztát, azt is ugyan így megkenjük és hintjük a dióval. Erre rátesszük a harmadik lapot úgy, hogy a széleket is befedje. Tetejét villával megszurkáljuk és 175 fokos sütőben szép pirosra sütjük. A megsült, kihűlt tésztát csokimázzal bevonjuk. A mázhoz valókat gőz felett felolvasztjuk. Kis kockára vagy hosszúkás szeletekre vágjuk. Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »