Zserbó recept
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dkg élesztő
- 10dkg cukor
- 25dkg daráltdió
- 25dkg porcukor
- 1 üveg baracklekvár
- kevés tej
Máz:
- 2 kanál tej
- 10 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 cs csoki puding
- 2 evőkanál kakaó
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk kevés cukros tejben. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, és a tojással, a cukorral és a felfuttatott élesztővel összekeverjük. Kigyúrjuk, és három egyenlő részre osztjuk, majd félórát pihentetjük.
Az egyik cipót kinyújtjuk és a kikent tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral és rászórjuk a cukros dió felét. Erre jön a másik tészta, lekvár, cukros dió, majd rátesszük a harmadik lapot, kicsit megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel. Előmelegített sütőben 180 fokon, tűpróbáig sütjük.
Ameddig sül, elkészítjük a csoki mázat.
2 kanál tejet és 10dkg margarint gőz felett felolvasztunk. 10dkg porcukrot 1 csomag csoki pudingot, 2 ek kakaót összekeverünk, és az olvasztott vajjal simára keverjük. Csak addig kell gőzön tartani, míg a cukor el nem olvad.
Végül bevonjuk vele a tetejét.
Ár: 7-800ft
Idő: 1óra
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

