Zserbó recept
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg élesztő
- 10dkg cukor
- 25dkg daráltdió
- 25dkg porcukor
- 1 üveg baracklekvár
- kevés tej
Máz:
- 2 kanál tej
- 10 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 cs csoki puding
- 2 evőkanál kakaó
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk kevés cukros tejben. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, és a tojással, a cukorral és a felfuttatott élesztővel összekeverjük. Kigyúrjuk, és három egyenlő részre osztjuk, majd félórát pihentetjük.
Az egyik cipót kinyújtjuk és a kikent tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral és rászórjuk a cukros dió felét. Erre jön a másik tészta, lekvár, cukros dió, majd rátesszük a harmadik lapot, kicsit megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel. Előmelegített sütőben 180 fokon, tűpróbáig sütjük.
Ameddig sül, elkészítjük a csoki mázat.
2 kanál tejet és 10dkg margarint gőz felett felolvasztunk. 10dkg porcukrot 1 csomag csoki pudingot, 2 ek kakaót összekeverünk, és az olvasztott vajjal simára keverjük. Csak addig kell gőzön tartani, míg a cukor el nem olvad.
Végül bevonjuk vele a tetejét.
Ár: 7-800ft
Idő: 1óra