Zserbó recept

Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg élesztő
- 10dkg cukor
- 25dkg daráltdió
- 25dkg porcukor
- 1 üveg baracklekvár
- kevés tej
Máz:
- 2 kanál tej
- 10 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 cs csoki puding
- 2 evőkanál kakaó
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk kevés cukros tejben. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, és a tojással, a cukorral és a felfuttatott élesztővel összekeverjük. Kigyúrjuk, és három egyenlő részre osztjuk, majd félórát pihentetjük.
Az egyik cipót kinyújtjuk és a kikent tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral és rászórjuk a cukros dió felét. Erre jön a másik tészta, lekvár, cukros dió, majd rátesszük a harmadik lapot, kicsit megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel. Előmelegített sütőben 180 fokon, tűpróbáig sütjük.
Ameddig sül, elkészítjük a csoki mázat.
2 kanál tejet és 10dkg margarint gőz felett felolvasztunk. 10dkg porcukrot 1 csomag csoki pudingot, 2 ek kakaót összekeverünk, és az olvasztott vajjal simára keverjük. Csak addig kell gőzön tartani, míg a cukor el nem olvad.
Végül bevonjuk vele a tetejét.
Ár: 7-800ft
Idő: 1óra
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »