Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó recept

Zserbó
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók

    • 50 dkg liszt
    • 20 dkg margarin
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dkg élesztő
    • 10dkg cukor
    • 25dkg daráltdió
    • 25dkg porcukor
    • 1 üveg baracklekvár
    • kevés tej

    Máz:

    • 2 kanál tej
    • 10 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1 cs csoki puding
    • 2 evőkanál kakaó

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk kevés cukros tejben. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, és a tojással, a cukorral és a felfuttatott élesztővel összekeverjük. Kigyúrjuk, és három egyenlő részre osztjuk, majd félórát pihentetjük.
    Az egyik cipót kinyújtjuk és a kikent tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral és rászórjuk a cukros dió felét. Erre jön a másik tészta, lekvár, cukros dió, majd rátesszük a harmadik lapot, kicsit megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel. Előmelegített sütőben 180 fokon, tűpróbáig sütjük.
    Ameddig sül, elkészítjük a csoki mázat.
    2 kanál tejet és 10dkg margarint gőz felett felolvasztunk. 10dkg porcukrot 1 csomag csoki pudingot, 2 ek kakaót összekeverünk, és az olvasztott vajjal simára keverjük. Csak addig kell gőzön tartani, míg a cukor el nem olvad.
    Végül bevonjuk vele a tetejét.

    Ár: 7-800ft
    Idő: 1óra

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá