Zserbó

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 egész tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 10dkg cukor
  • 25dkg daráltdió
  • 25dkg porcukor
  • 1 üveg baracklekvár
  • kevés tej

Máz:

  • 2 kanál tej
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs csoki puding
  • 2 evőkanál kakaó

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk kevés cukros tejben. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, és a tojással, a cukorral és a felfuttatott élesztővel összekeverjük. Kigyúrjuk, és három egyenlő részre osztjuk, majd félórát pihentetjük.
Az egyik cipót kinyújtjuk és a kikent tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral és rászórjuk a cukros dió felét. Erre jön a másik tészta, lekvár, cukros dió, majd rátesszük a harmadik lapot, kicsit megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel. Előmelegített sütőben 180 fokon, tűpróbáig sütjük.
Ameddig sül, elkészítjük a csoki mázat.
2 kanál tejet és 10dkg margarint gőz felett felolvasztunk. 10dkg porcukrot 1 csomag csoki pudingot, 2 ek kakaót összekeverünk, és az olvasztott vajjal simára keverjük. Csak addig kell gőzön tartani, míg a cukor el nem olvad.
Végül bevonjuk vele a tetejét.

Ár: 7-800ft
Idő: 1óra