Szilvalekváros zserbó fehércsoki bevonattal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 dkg vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1,5 dl tejföl
- 2,5 dkg élesztő
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 40 dkg darált dió
- 2 citrom reszelt héja
- 60 dkg szilvalekvár
A tetejére:
- 20 dkg fehér csokoládé
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást és elkeverjük. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.
Hozzáadjuk a sót, porcukrot, vaníliás cukrot és az élesztős tejfölt.
Összegyúrjuk a tésztát, majd négy egyenlő részre osztjuk. Letakarva langyos helyen 40-50 percet kelesztjük.
A cipókból négy lapot nyújtunk a tepsink méretének megfelelően. A lapokat sorban megkenjük a lekvárral, megszórjuk a reszelt citromhéjjal és a darált dióval.
Előmelegített sütőben közepes lángon 25-30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A csokit gőz felett felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal és bevonjuk vele a sütink tetejét. Tegyük a hűtőbe szeletelés előtt.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

