Szilvalekváros zserbó fehércsoki bevonattal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 dkg vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1,5 dl tejföl
- 2,5 dkg élesztő
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 40 dkg darált dió
- 2 citrom reszelt héja
- 60 dkg szilvalekvár
A tetejére:
- 20 dkg fehér csokoládé
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást és elkeverjük. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.
Hozzáadjuk a sót, porcukrot, vaníliás cukrot és az élesztős tejfölt.
Összegyúrjuk a tésztát, majd négy egyenlő részre osztjuk. Letakarva langyos helyen 40-50 percet kelesztjük.
A cipókból négy lapot nyújtunk a tepsink méretének megfelelően. A lapokat sorban megkenjük a lekvárral, megszórjuk a reszelt citromhéjjal és a darált dióval.
Előmelegített sütőben közepes lángon 25-30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A csokit gőz felett felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal és bevonjuk vele a sütink tetejét. Tegyük a hűtőbe szeletelés előtt.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »