Zserbó rolád recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
Töltelék:
- 15 dkg darált dió
- 10 dkg cukor
- 1.5 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg vaj
- fél üveg rumaroma
- baracklekvár(1 doboz sütésálló)
- 2 evőkanál liszt
Tetejére:
- olvasztott csoki
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját összekeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot, majd egy nagy gáztepsiben tűpróbáig sütjük.
A krém elkészítése:
A tejet felforraljuk, majd beletesszük a liszttel elkevert diót, reszelünk bele citromhéjat és jól összekeverjük. Miután kihűlt beleöntjük a rumaromát és a vajjal elkevert cukorral habosra keverjük és hűtőbe tesszük.
A piskótánkat langyos állapotban kiborítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és konyharuhával feltekerjük.
Ezután kitekerjük, lekenjük lekvárral, rárakjuk a diókrémet és feltekerjük óvatosan.
Tetejére olvasztott csokit rakunk, pár óra múlva szeleteljük.