Zserbó guba recept

Hozzávalók:
- 250 g fonott kalács
- sárgabaracklekvár (én birsalmalekvárt használtam, isteni ezzel is)
- 5 dkg (fél tábla) étcsokoládé
Tejes keverékhez:
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl tejszín
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 vaníliás cukor
- 15 dkg kristálycukor
Diós morzsához:
- 15 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
Tetejére:
- 5 dkg (fél tábla) étcsoki
Elkészítése:
Egy lábasba öntjük a tejet, belekeverjük a kétféle cukrot, és addig melegítjük, míg el nem olvadnak. Ezután lehúzzuk a tűzről, hozzáöntjük a tejszínt, és jól elkeverjük benne a tojást.
Egy közepes méretű jénai aljára kalács szeleteket rakunk. Pár kocka csokit elrejtünk a szeletek közé. Megkenjük lekvárral, rászórjuk a diós keveréket, és leöntjük a tejes keverékkel. Ezt addig ismételjük, amíg van hozzávalónk. (Nekem két rétegű lett.)
Előmelegített sütőben, 180-200 fokon 30 percig sütjük.
Kivesszük a sütőből, ráreszeljük a maradék csokit, illetve nagyobb darabokat is dobálunk rá, majd visszatesszük a még forró, de már kikapcsolt sütőbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »