Zserbó guba recept
Hozzávalók:
- 250 g fonott kalács
- sárgabaracklekvár (én birsalmalekvárt használtam, isteni ezzel is)
- 5 dkg (fél tábla) étcsokoládé
Tejes keverékhez:
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl tejszín
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 vaníliás cukor
- 15 dkg kristálycukor
Diós morzsához:
- 15 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
Tetejére:
- 5 dkg (fél tábla) étcsoki
Elkészítése:
Egy lábasba öntjük a tejet, belekeverjük a kétféle cukrot, és addig melegítjük, míg el nem olvadnak. Ezután lehúzzuk a tűzről, hozzáöntjük a tejszínt, és jól elkeverjük benne a tojást.
Egy közepes méretű jénai aljára kalács szeleteket rakunk. Pár kocka csokit elrejtünk a szeletek közé. Megkenjük lekvárral, rászórjuk a diós keveréket, és leöntjük a tejes keverékkel. Ezt addig ismételjük, amíg van hozzávalónk. (Nekem két rétegű lett.)
Előmelegített sütőben, 180-200 fokon 30 percig sütjük.
Kivesszük a sütőből, ráreszeljük a maradék csokit, illetve nagyobb darabokat is dobálunk rá, majd visszatesszük a még forró, de már kikapcsolt sütőbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »

