Zserbó recept

Hozzávalók:
- 2 dkg élesztő
- kevés tej
- 35 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 5 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- baracklekvár
- csokimáz
Elkészítése:
A langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, beletesszük a cukrot, a tojást, majd a megkelt kovászt. Összeállítjuk és 3 részre osztjuk.
Mindegyik lapot 35*25 cm-es tepsi méretűre nyújtjuk. Az első lapot beletesszük a tepsibe, lekvárral megkenjük és meghintjük a porcukorral elkevert darált dió felével. Ráhelyezzük a másik lapot és hasonlóképpen kenjük és szórjuk meg, majd a harmadik lappal befedjük. A tésztát megszurkáljuk és 1 órát kelesztjük.
180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, 10 dkg olvasztott csokoládéval vonjuk be.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »