Zserbó recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 2 dkg élesztő
- kevés tej
- 35 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 5 dkg cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- baracklekvár
- csokimáz
Elkészítése:
A langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, beletesszük a cukrot, a tojást, majd a megkelt kovászt. Összeállítjuk és 3 részre osztjuk.
Mindegyik lapot 35*25 cm-es tepsi méretűre nyújtjuk. Az első lapot beletesszük a tepsibe, lekvárral megkenjük és meghintjük a porcukorral elkevert darált dió felével. Ráhelyezzük a másik lapot és hasonlóképpen kenjük és szórjuk meg, majd a harmadik lappal befedjük. A tésztát megszurkáljuk és 1 órát kelesztjük.
180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, 10 dkg olvasztott csokoládéval vonjuk be.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.