Zserbó recept
Hozzávalók:
- 50 dkg rétesliszt
- 25 dkg margarin
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg élesztő
- 0,5 csésze tej
- 25 dkg darált dió
- reszelt citromhéj
- 2 ek porcukor
- baracklekvár
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 ek étolaj
Elkészítése:
A langyos tejbe beleszórunk egy csipet cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni (kb. 10-15 perc). A lisztet a 2 ek porcukorral, a margarinnal és egy késhegynyi szódabikarbónával elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, az élesztős, cukros tejet, és az egészet összegyúrjuk.
A tésztát három részre osztjuk.
A három tésztacipót egymás után tepsi méretűre nyújtjuk, és a tepsibe tesszük úgy, hogy minden tésztarétegre baracklekvárt kenünk, és megszórjuk a reszelt citromhéjjal elkevert darált dióval. A tepsiben, konyharuhával letakarva, meleg helyen egy órát állni hagyjuk, majd lassú tűznél (160 fok) pirosas barnára sütjük.
Tetejére olvasztott csokoládét teszünk, amit gőzfürdő fölött, 3-4 evőkanál étolajjal felolvasztunk.
A zserbó kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 41 g
Zsír: 20 g