Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó recept

Zserbó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg rétesliszt
    • 25 dkg margarin
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dkg élesztő
    • 0,5 csésze tej
    • 25 dkg darált dió
    • reszelt citromhéj
    • 2 ek porcukor
    • baracklekvár
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 3 ek étolaj

    Elkészítése:

    A langyos tejbe beleszórunk egy csipet cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni (kb. 10-15 perc). A lisztet a 2 ek porcukorral, a margarinnal és egy késhegynyi szódabikarbónával elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, az élesztős, cukros tejet, és az egészet összegyúrjuk.

    A tésztát három részre osztjuk.

    A három tésztacipót egymás után tepsi méretűre nyújtjuk, és a tepsibe tesszük úgy, hogy minden tésztarétegre baracklekvárt kenünk, és megszórjuk a reszelt citromhéjjal elkevert darált dióval. A tepsiben, konyharuhával letakarva, meleg helyen egy órát állni hagyjuk, majd lassú tűznél (160 fok) pirosas barnára sütjük.

    Tetejére olvasztott csokoládét teszünk, amit gőzfürdő fölött, 3-4 evőkanál étolajjal felolvasztunk.

    A zserbó kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 384 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 41 g
    Zsír: 20 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá