Zserbó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg rétesliszt
  • 25 dkg margarin
  • 4 tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 0,5 csésze tej
  • 25 dkg darált dió
  • reszelt citromhéj
  • 2 ek porcukor
  • baracklekvár
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 ek étolaj

Elkészítése:

A langyos tejbe beleszórunk egy csipet cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni (kb. 10-15 perc). A lisztet a 2 ek porcukorral, a margarinnal és egy késhegynyi szódabikarbónával elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, az élesztős, cukros tejet, és az egészet összegyúrjuk.

A tésztát három részre osztjuk.

A három tésztacipót egymás után tepsi méretűre nyújtjuk, és a tepsibe tesszük úgy, hogy minden tésztarétegre baracklekvárt kenünk, és megszórjuk a reszelt citromhéjjal elkevert darált dióval. A tepsiben, konyharuhával letakarva, meleg helyen egy órát állni hagyjuk, majd lassú tűznél (160 fok) pirosas barnára sütjük.

Tetejére olvasztott csokoládét teszünk, amit gőzfürdő fölött, 3-4 evőkanál étolajjal felolvasztunk.