Zserbó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 1 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 30 dkg margarin
- 1 dl tej
- 1,5 dkg élesztő
- csipetnyi sütőpor
- csipet só
Töltelék:
- darált dió (ízlés szerint)
- porcukor (ízlés szerint)
- 2 cs vaníliás cukor
- 5 dl lekvár (lehetőleg barack)
Kakaós máz:
- 20 dkg porcukor
- 3 ek kakaópor
- 5 dkg vaj
- pár kanál forró víz
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk és összekeverjük kevés cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sót, cukrot, sütőport, a tojást és a felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk, majd három részre osztjuk a tésztát.
Dió és porcukor mennyiségeket azért nem írtam, mert mindenki az ízlésének megfelelő mennyiségű tölteléket használ. Mi úgy szeretjük ha jó sok töltelék van a tésztalapok között.
A diót a cukorral, és a vaníliás cukorral összekeverni.
Egy gáztepsit (33*37cm-es) kibélelünk sütőpapírral, majd az egyik tésztát megfelelő méretűre nyújtjuk és beletesszük a tepsibe.
Lekvárral ízlés szerint megkenjük, majd megszórjuk a diós-cukros keverékkel.
Ezután kinyújtjuk a második tésztát és a tetejére tesszük. Ezt a lapot is szintén jól megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a diós-cukros keverékkel.
Végül a harmadik tésztát is kinyújtjuk és befedjük vele a tölteléket. Szobahőmérsékleten kb 1 órán át pihentetni kell. Végül a tetejét villával megszurkáljuk és tejjel vékonyan lekenjük.
Előmelegített sütőben, közepes lángon addig sütjük míg a teteje szép pirosra sül (én légkeverésnél 150 fokon sütöttem).
Amikor megsült a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd a tetejét olvasztott csokoládéval vagy házilag készített kakaós mázzal bevonjuk.
A kakaós mázhoz a porcukrot a kakaóval, az olvasztott vajjal és az apránként hozzáadott forró vízzel simára keverjük.
Ne legyen túl híg, ezért a vizet kanalanként adagoljuk hozzá, hogy sűrű massza legyen. A teljesen kihűlt tészta tetejére kenjük és hagyjuk, hogy megdermedjen.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »