Zita szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 kanál víz
- 10 dkg porcukor
- 2 kanál holland kakaópor
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
Krém
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- ízlés szerint rum
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1 csomag vaníliás puding
- 3 dl tej
A tetejére
- 10 dkg étcsoki
- 5 dkg margarin
- fél dl olaj
- 5 dkg fehércsoki
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat a cukorral habosra keverjük, majd lassan hozzáadjuk a vizet, a darált diót, a kakaót és a sütőporral elkevert lisztet.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a csokis masszához keverjük. Sütőpapírral bélelünk egy 34*32 cm-es tepsit, majd beleöntjük a tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Amíg sül elkészítjük a krémet. A porcukrot a margarinnal habosra keverjük, majd kettéosztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a gesztenyemasszát és egy kevés rumot.
A vaníliás pudingot a tejben megfőzzük, majd amikor kihűlt hozzákeverjük a margarinos krém másik feléhez.
A kisült piskótát ketté vágjuk, majd az alsó lapot megkenjük a gesztenyés krémmel. Erre jön a vaníliás krém és a másik lap.
A csokit főz fölött megolvasztjuk a margarinnal és az olajjal, majd a tészta tetejére kenjük. Olvasztott fehércsokival díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »