Zebratorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 38 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 ml tej
- 250 ml étolaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 2 ek víz
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből kemény habot verünk. A sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a tejet és az étolajat és ezekkel is kikeverjük. Beletesszük a sütőporral és sóval elkevert lisztet és ezzel is elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojáshabot.
A masszát elfelezzük és az egyik részhez hozzáadjunk 2 ek vizet és a kakaóport. Kikeverjük.
Egy 24 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát pedig kivajazzuk és liszttel enyhén beszórjuk. A forma közepére teszünk 2 ek fehér tésztát, majd erre (szintén középre) 2 ek kakaósat. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy az összes tészta. Ne rázzuk, ha mindig középre kanalazzuk a tésztát szépen csíkosan el fog terülni.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt (tűpróba) megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »