Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből kemény habot verünk. A sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a tejet és az étolajat és ezekkel is kikeverjük. Beletesszük a sütőporral és sóval elkevert lisztet és ezzel is elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojáshabot.
A masszát elfelezzük és az egyik részhez hozzáadjunk 2 ek vizet és a kakaóport. Kikeverjük.
Egy 24 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát pedig kivajazzuk és liszttel enyhén beszórjuk. A forma közepére teszünk 2 ek fehér tésztát, majd erre (szintén középre) 2 ek kakaósat. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy az összes tészta. Ne rázzuk, ha mindig középre kanalazzuk a tésztát szépen csíkosan el fog terülni.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt (tűpróba) megsütjük.