Zászló süti recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg liszt
- 5 dkg fehér csokoládé
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- piros és zöld ételfesték
Krém:
- 0,5 dl tejszín
- 10 dkg fehér csokoládé
- 20 dkg vaj
- 10 dkg mascarpone
- 10 dkg őrölt mandula
- 2 ek méz
- mandula aroma
- 15 dkg marcipán
Díszítés:
- 1,5 dl tejszín
- 5 dkg marcipán
- néhány hurkapálca vagy gyufaszál
- piros és zöld ételfesték
Elkészítése:
Egy kb. 40 x 30 cm-es tepsit kizsírozunk, lisztezünk. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük. A vajat kihabosítjuk, hozzákeverjük a porcukrot, a lereszelt fehér csokoládét és egy kevés mandula aromát, majd egyenként a tojások sárgáját. Ezután hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a habbá vert fehérjét.
A masszát két egyenlő részre osztjuk, az egyiket pirosra, a másikat zöldre színezzük. A tepsi egyik felére a piros, a másik felére a zöld masszát öntjük, egy kis darab sütőpapírral elválasztjuk egymástól a piros és a zöld masszát, majd 170 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük. Sütés után alávágunk.
A krémhez 0,5 dl tejszínt 5 dkg vajjal forrásig melegítünk, beleszórunk 10 dkg fehér csokoládét, elkeverjük. Miután elolvadt a csoki, kihűlésig félretesszük.
15 dkg vajat kihabosítunk, hozzákeverünk két evőkanál mézet, az őrölt mandulát, a kihűlt fehér csokoládés krémet és a mascarponét. Ha szükséges, mandula aromával még ízesíthetjük.
A kihűlt piros és zöld színű tésztát egyenlő nagyságúra vágjuk, a 15 dkg marcipánt a tésztákkal megegyező nagyságúra, kb. 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk.
A zöld tésztát vékonyan megkenjük a krémmel, és ráhelyezzük a kinyújtott marcipánlapot, majd a maradék krémet is rákenjük a tésztára, és ráhelyezzük a piros tésztát. Hűtőbe helyezzük, hogy a krém megdermedjen.
A tejszínt habbá verjük, majd 3 egyenlő részre osztjuk, és az egyiket pirosra, a másikat zöldre színezzük, a harmadik részt fehéren hagyjuk.
A betöltött tésztát, miután megdermedt háromszor szélesebb csíkokra vágjuk, mint amilyen széles a díszítőcső. A tejszínhabot nyomózsákba helyezzük, és piros, fehér, zöld csíkokat nyomunk a tészta tetejére, majd szeleteljük.
A díszítéshez használhatunk kész zászlókat, de saját magunk is készíthetünk marcipánból és hurkapálcából vagy gyufaszálból, amit célszerű előtte nap elkészíteni, hogy megfelelő legyen a tartása. Minden szelet tetejére beszúrunk egy zászlót, és tálaljuk.