Zara szelet recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral és a puha margarinnal alaposan kihabosítjuk, majd belekeverjük a tejfölt is. A lisztet, sütőport és a kakaóport elvegyítjük.
A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgás masszához felváltva adagoljuk a lisztet és a habot, majd összeforgatjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 35*25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát belesimítjuk és 25-30 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A krémhez az egész tojásokat a cukorokkal elkezdjük felverni. Olyan edényt válasszunk, amit egy másik edényre tudunk tenni és nem esik bele.
Közben egy nagyobb lábasban a tűzhelyre teszünk vizet, majd felforraljuk.
Amikor a víz felforrt a másik edényt, amiben a tojások vannak, rátesszük és kevergetjük, ezt már kézi habverővel is végezhetjük.
Vigyázzunk a krémmel, mert először a térfogata nőni fog, majd utána csökkenni. Akkor jó a krém, ha a térfogata csökken.
Ekkor levesszük a vízfürdőről és kihűtjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint és alaposan kihabosítjuk vele.
A tésztát két lapra vágjuk. Az egyik lapot megkenjük a krémmel, erre kenjük a dzsemet.
A másik lapot is megkenjük a krémmel, majd krémes felével lefelé az epres részre tesszük.
Annyi krémet hagyjunk, hogy a tetejét is meg tudjuk kenni vékonyan.
A tetejére szórjuk a diót.
Én még olvasztott csokival is díszítettem. Pár órára hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »