Zabpelyhes süti recept
Hozzávalók:
- 1,5 bögre liszt
- 2 bögre zabpehely
- 20 dkg ráma
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 bögre barnacukor
- 1 csipet só
Töltelék:
- 60 dkg meggybefőtt(magozott)
- 14 dkg cukor
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 2 evőkanál citromlé
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 mokkás kanál őrölt fahéj
Elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük, a rámát belemorzsoljuk, kézzel kicsit összedolgozzuk (nem kell, hogy összeálljon).
Töltelék elkészítése: A meggyet a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, fahéjat, citromlevet és a keményítővel besűrítjük.
Kivajazott tepsibe szórjuk a morzsa 2/3-ad részét, rákenjük a tölteléket és rászórjuk a maradék morzsát, (nem kell lenyomkodni).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

