Molnár csók recept
Hozzávalók:
- 10 dkg magas zsírtartalmú margarin, vagy sertészsír
- 25 dkg zabpehely
- 8 dkg kristálycukor
- 8 dkg liszt
- 1 vaníliás cukor
- fél zacskó sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 evőkanál mazsola
- 5 dkg vágott dió
Elkészítése:
A margarint(vagy zsírt)felolvasztjuk egy megfelelő edényben és rajta 6-7 percig pirítjuk a zabpehelyt. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a tűzön kevergetjük, míg a cukor el nem olvad. Hagyjuk hűlni. Mikor langyosra kihűlt, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, áztatott mazsolát,vagdalt diót és végül a két felvert tojást. Sűrű tésztává dolgozzuk. Kizsírozott tepsire két evőkanál segítségével egyforma halmokat rakunk és forró sütőben kb. 10 percig sütjük. Még melegen fellazítjuk a tepsiről és fehér csokival csorgatjuk a tetejét.
Sztori: Én mindíg sertészsírt használok. A mazsola helyett, pedig kimagozott, felapritott meggykompóttal is szoktam csinálni. Igy is nagyon finom “tartós” egyszerű édesség.
Érdemes kipróbálni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

