Molnár csók recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 10 dkg magas zsírtartalmú margarin, vagy sertészsír
- 25 dkg zabpehely
- 8 dkg kristálycukor
- 8 dkg liszt
- 1 vaníliás cukor
- fél zacskó sütőpor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál mazsola
- 5 dkg vágott dió
Elkészítése:
A margarint(vagy zsírt)felolvasztjuk egy megfelelő edényben és rajta 6-7 percig pirítjuk a zabpehelyt. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a tűzön kevergetjük, míg a cukor el nem olvad. Hagyjuk hűlni. Mikor langyosra kihűlt, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, áztatott mazsolát,vagdalt diót és végül a két felvert tojást. Sűrű tésztává dolgozzuk. Kizsírozott tepsire két evőkanál segítségével egyforma halmokat rakunk és forró sütőben kb. 10 percig sütjük. Még melegen fellazítjuk a tepsiről és fehér csokival csorgatjuk a tetejét.
Sztori: Én mindíg sertészsírt használok. A mazsola helyett, pedig kimagozott, felapritott meggykompóttal is szoktam csinálni. Igy is nagyon finom “tartós” egyszerű édesség.
Érdemes kipróbálni!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.