Kefires-zebra sütemény recept

Hozzávalók:
- 1 pohár joghurt vagy kefir
- 1 pohár cukor
- 1 pohár olaj
- 4 pohár liszt
- 1 tasak sütőpor vagy 1 csapott kanál szódabikarbóna
- 1-3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 bögre darált müzli
- 1 zacskó kapucsínó por (200 g)
- lekvár
- rumaroma
- zsír a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
Egy nagy tálba beleöntjük a cukrot, a tojást és az olajat, simára keverjük, majd ezután hozzá tesszük a kefirt, elkeverjük. Ezután a müzlis, sütőporos lisztet is belekeverjük a tésztába, majd kettéválasztjuk a tésztát és az egyik felébe beleöntöm a kapucsínó port.
A sütőformát vagy a tortaformát kizsírozom és lisztezem, és 2-2 kanalanként rakom bele a tepsibe a tésztát így csíkos lesz és 175 C⁰-os sütőben tűpróbáig sütöm (akkor jó sütemény, ha beleszúrom a sütibe a tűt és nem ragad.) Sütés után kihűtöm a süteményt, majd kettévágom, és rumaromás lekvárral megkenem és visszarakom a tetejét és leöntöm a süteményt csokoládéval.
Sztori: Nekiálltam egy kevert süteménynek és zebra csíkos lett, ezért neveztük el zebra sütinek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »