Flapjack (műzli szelet) recept

Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 5 dkg méz
- 35 dkg zabpehely
Elkészítés:
Kis láng fölött olvasszuk meg egy edényben a vajat, majd adjuk hozzá a mézet, a cukrot és 2 percig kevergessük őket a tűz fölött. Vegyük le az edényt a tűről, és keverjük a hozzávalókhoz a zabpelyhet. Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit (kb. 20×25 cm) úgy, hogy az oldalára is jusson. Ezt követően a masszát egyengessük el a tepsiben, majd tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre.
Ha megsült a műzli szelet, akkor hagyjuk kihűlni, majd vegyük ki a sütőpapírból, és szeleteljük fel.
A flapjack nagyon sokféle képen variálható: tehetünk bele olajos magvakat és aszalt gyümölcsöket, esetleg más fajta gabonapelyhet.
Én gyakran szoktam neki csoki talpat csinálni, ehhez vajat és csokit olvasztok gőz fölött, hosszanti irányban félig belemártom a müzli szeletet a csoki masszába, és fejjel lefelé fordítva a hűtőben megdermesztem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »