Flapjack (műzli szelet) recept

Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 5 dkg méz
- 35 dkg zabpehely
Elkészítés:
Kis láng fölött olvasszuk meg egy edényben a vajat, majd adjuk hozzá a mézet, a cukrot és 2 percig kevergessük őket a tűz fölött. Vegyük le az edényt a tűről, és keverjük a hozzávalókhoz a zabpelyhet. Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit (kb. 20×25 cm) úgy, hogy az oldalára is jusson. Ezt követően a masszát egyengessük el a tepsiben, majd tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre.
Ha megsült a műzli szelet, akkor hagyjuk kihűlni, majd vegyük ki a sütőpapírból, és szeleteljük fel.
A flapjack nagyon sokféle képen variálható: tehetünk bele olajos magvakat és aszalt gyümölcsöket, esetleg más fajta gabonapelyhet.
Én gyakran szoktam neki csoki talpat csinálni, ehhez vajat és csokit olvasztok gőz fölött, hosszanti irányban félig belemártom a müzli szeletet a csoki masszába, és fejjel lefelé fordítva a hűtőben megdermesztem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »