Flapjack (műzli szelet)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg méz
  • 35 dkg zabpehely

Elkészítés:

Kis láng fölött olvasszuk meg egy edényben a vajat, majd adjuk hozzá a mézet, a cukrot és 2 percig kevergessük őket a tűz fölött. Vegyük le az edényt a tűről, és keverjük a hozzávalókhoz a zabpelyhet. Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit (kb. 20×25 cm) úgy, hogy az oldalára is jusson. Ezt követően a masszát egyengessük el a tepsiben, majd tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre.

Ha megsült a műzli szelet, akkor hagyjuk kihűlni, majd vegyük ki a sütőpapírból, és szeleteljük fel.

A flapjack nagyon sokféle képen variálható: tehetünk bele olajos magvakat és aszalt gyümölcsöket, esetleg más fajta gabonapelyhet.

Én gyakran szoktam neki csoki talpat csinálni, ehhez vajat és csokit olvasztok gőz fölött, hosszanti irányban félig belemártom a müzli szeletet a csoki masszába, és fejjel lefelé fordítva a hűtőben megdermesztem.