Zabpelyhes meggyes pite recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg zabpehely
- 20 dkg zabpehelyliszt
- 12 dkg kristálycukor/Xukor
- 25 dkg puha vaj
- 1 kk sütőpor
- 1 tk vanília kivonat/vaníliás cukor
Töltelékhez:
- 80 dkg friss, vagy fagyasztott magozott meggy
- 1 dl víz
- 1 csapott ek étkezési keményítő
- 2 ek kristálycukor/Xukor
- 1 tk fahéj
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
A töltelékhez elkeverjük a meggyet az ízesítőkkel és a keményítővel, majd a vizet is hozzáadjuk. Kis lángon, kevergetve besűrítjük, majd félretesszük hűlni.
A tésztához addig morzsoljuk a vajjal a többi hozzávalót, amíg össze nem áll. A felénél valamivel többet a formába nyomkodjuk. Elosztjuk rajta a meggyes tölteléket, a tetejére pedig rámorzsoljuk a maradék tésztát.
180 fokra melegített sütőben 20-25 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.