Zabpelyhes meggyes pite recept

Hozzávalók:
- 25 dkg zabpehely
- 20 dkg zabpehelyliszt
- 12 dkg kristálycukor/Xukor
- 25 dkg puha vaj
- 1 kk sütőpor
- 1 tk vanília kivonat/vaníliás cukor
Töltelékhez:
- 80 dkg friss, vagy fagyasztott magozott meggy
- 1 dl víz
- 1 csapott ek étkezési keményítő
- 2 ek kristálycukor/Xukor
- 1 tk fahéj
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
A töltelékhez elkeverjük a meggyet az ízesítőkkel és a keményítővel, majd a vizet is hozzáadjuk. Kis lángon, kevergetve besűrítjük, majd félretesszük hűlni.
A tésztához addig morzsoljuk a vajjal a többi hozzávalót, amíg össze nem áll. A felénél valamivel többet a formába nyomkodjuk. Elosztjuk rajta a meggyes tölteléket, a tetejére pedig rámorzsoljuk a maradék tésztát.
180 fokra melegített sütőben 20-25 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »