Zabpelyhes meggyes pite recept

Hozzávalók:
- 25 dkg zabpehely
- 20 dkg zabpehelyliszt
- 12 dkg kristálycukor/Xukor
- 25 dkg puha vaj
- 1 kk sütőpor
- 1 tk vanília kivonat/vaníliás cukor
Töltelékhez:
- 80 dkg friss, vagy fagyasztott magozott meggy
- 1 dl víz
- 1 csapott ek étkezési keményítő
- 2 ek kristálycukor/Xukor
- 1 tk fahéj
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
A töltelékhez elkeverjük a meggyet az ízesítőkkel és a keményítővel, majd a vizet is hozzáadjuk. Kis lángon, kevergetve besűrítjük, majd félretesszük hűlni.
A tésztához addig morzsoljuk a vajjal a többi hozzávalót, amíg össze nem áll. A felénél valamivel többet a formába nyomkodjuk. Elosztjuk rajta a meggyes tölteléket, a tetejére pedig rámorzsoljuk a maradék tésztát.
180 fokra melegített sütőben 20-25 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »