Zabpelyhes meggyes recept

Hozzávalók:
Morzsa tészta:
- 2 csésze zabpehely
- 3/4 csésze cukor
- 2-2,5 csésze liszt
- 25 dkg margarin
- 1 kk szódabikarbóna
- 1/2 cs sütőpor
Gyümölcsös massza:
- fél kg magozott meggy + a leve és annyi víz, hogy kb 3 dl folyadék legyen
- 3-6 ek kristálycukor (ízlés szerint)
- fahéj citromhéj (ízlés szerint)
- 1 cs vanília ízű pudingpor
Elkészítése:
Az tészta hozzávalóit szétmorzsoljuk a kezünk között. Morzsás, széthulló állagú tésztát kell kapnunk. Ne próbáljuk hosszú ideig egy gombóccá összenyomni, nem ez a cél. Kb 2 perc morzsolás után kész a tészta.
A pudingot és a cukrot a gyümölcs levével elkeverjük, beletesszük a gyümölcsöt és az ízesítőket. A keveréket felfőzzük, mintha sima pudingot készítenénk. Sűrű masszát kell kapjunk.
A morzsa felét vajazott, lisztezett kissebb tepsibe szórjuk, ráöntjük a meggyes masszát és végül a morzsa másik felét is rászórjuk.
Előmelegített sütőben (gáz: 4 fokozat, egyébként 180 fokon) aranybarnára sütjük.
Tipp:
A csésze mérete 2 dl. Készíthető almával vagy szilvával hasonló módon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »