Zabpelyhes meggyes recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Morzsa tészta:
- 2 csésze zabpehely
- 3/4 csésze cukor
- 2-2,5 csésze liszt
- 25 dkg margarin
- 1 kk szódabikarbóna
- 1/2 cs sütőpor
Gyümölcsös massza:
- fél kg magozott meggy + a leve és annyi víz, hogy kb 3 dl folyadék legyen
- 3-6 ek kristálycukor (ízlés szerint)
- fahéj citromhéj (ízlés szerint)
- 1 cs vanília ízű pudingpor
Elkészítése:
Az tészta hozzávalóit szétmorzsoljuk a kezünk között. Morzsás, széthulló állagú tésztát kell kapnunk. Ne próbáljuk hosszú ideig egy gombóccá összenyomni, nem ez a cél. Kb 2 perc morzsolás után kész a tészta.
A pudingot és a cukrot a gyümölcs levével elkeverjük, beletesszük a gyümölcsöt és az ízesítőket. A keveréket felfőzzük, mintha sima pudingot készítenénk. Sűrű masszát kell kapjunk.
A morzsa felét vajazott, lisztezett kissebb tepsibe szórjuk, ráöntjük a meggyes masszát és végül a morzsa másik felét is rászórjuk.
Előmelegített sütőben (gáz: 4 fokozat, egyébként 180 fokon) aranybarnára sütjük.
Tipp:
A csésze mérete 2 dl. Készíthető almával vagy szilvával hasonló módon.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.