Zabpelyhes – kókuszos keksz recept

Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 1 evőkanál folyékony méz
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 10 dkg kristálycukor
- 7,5 dkg zabpehely
- 7,5 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg finomliszt
Elkészítése:
Egy kis edényben fölolvasztjuk a vajat és hozzáadjuk a mézet. Egy csészében két evőkanálnyi forró vizet elkeverünk a szódabikarbónával és a vajhoz öntjük.
Egy nagy tálba mérjük a cukrot, a zabpelyhet, a kókuszreszeléket és a lisztet.
Hozzáöntjük a vajas keveréket és jól összedolgozzuk.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre teáskanálnyi kupacokat halmozunk, úgy, hogy elég hely legyen köztük (kb. 4-5cm) és 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp:
Ez egy ropogós keksz,de ha puhábbra szeretnénk, akkor felezzük meg a kókuszreszelék mennyiségét és duplázzuk a mézet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »