Zabpelyhes – kókuszos keksz recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 1 evőkanál folyékony méz
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 10 dkg kristálycukor
- 7,5 dkg zabpehely
- 7,5 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg finomliszt
Elkészítése:
Egy kis edényben fölolvasztjuk a vajat és hozzáadjuk a mézet. Egy csészében két evőkanálnyi forró vizet elkeverünk a szódabikarbónával és a vajhoz öntjük.
Egy nagy tálba mérjük a cukrot, a zabpelyhet, a kókuszreszeléket és a lisztet.
Hozzáöntjük a vajas keveréket és jól összedolgozzuk.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre teáskanálnyi kupacokat halmozunk, úgy, hogy elég hely legyen köztük (kb. 4-5cm) és 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp:
Ez egy ropogós keksz,de ha puhábbra szeretnénk, akkor felezzük meg a kókuszreszelék mennyiségét és duplázzuk a mézet.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.