Zabpelyhes – kókuszos keksz recept
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 1 evőkanál folyékony méz
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 10 dkg kristálycukor
- 7,5 dkg zabpehely
- 7,5 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg finomliszt
Elkészítése:
Egy kis edényben fölolvasztjuk a vajat és hozzáadjuk a mézet. Egy csészében két evőkanálnyi forró vizet elkeverünk a szódabikarbónával és a vajhoz öntjük.
Egy nagy tálba mérjük a cukrot, a zabpelyhet, a kókuszreszeléket és a lisztet.
Hozzáöntjük a vajas keveréket és jól összedolgozzuk.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre teáskanálnyi kupacokat halmozunk, úgy, hogy elég hely legyen köztük (kb. 4-5cm) és 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp:
Ez egy ropogós keksz,de ha puhábbra szeretnénk, akkor felezzük meg a kókuszreszelék mennyiségét és duplázzuk a mézet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »


