Zabpelyhes keksz aszalt gyümölcsökkel recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 15 dkg zabpehely
- 10 dkg aszalt gyümölcs (szilva, sárgabarack vegyesen)
- 5 dkg finomliszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 1 ek méz
- 2 ek tej
- 1 kávéskanál sütőpor
Elkészítése:
Diódarálón ledaráljuk a zabpelyhet, az aszalt gyümölcsöt apró kockára vágjuk.
A sütőt előmelegítem 180 fokra, a gáztepsit (34*34 cm) sütőpapírral béleljük.
A puha vajat a cukorral, mézzel és tejjel jól kikeverjük, ezt lehet géppel, majd hozzáadjuk a liszt, zabpehely és sütőpor keverékét, amit már fakanállal keverünk össze, hogy sűrű masszát kapjunk.
Belekeverjük az aszalt gyümölcsöt és kézzel diónyi golyókat formázunk a masszából.
Egyenletesen elrendezzük a tepsiben, majd tenyérrel fél centi vastagra lapítjuk a golyókat. Sütőben 15 perc alatt világos színűre sütjük.
A fenti mennyiség 25 db kekszhez elegendő.
A zabpelyhes keksz aszalt gyümölcsökkel kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 404 kcal
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 53 g
Zsír: 18 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 53 g
Zsír: 18 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.