Zabpelyhes keksz aszalt gyümölcsökkel recept

Hozzávalók:
- 15 dkg zabpehely
- 10 dkg aszalt gyümölcs (szilva, sárgabarack vegyesen)
- 5 dkg finomliszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 1 ek méz
- 2 ek tej
- 1 kávéskanál sütőpor
Elkészítése:
Diódarálón ledaráljuk a zabpelyhet, az aszalt gyümölcsöt apró kockára vágjuk.
A sütőt előmelegítem 180 fokra, a gáztepsit (34*34 cm) sütőpapírral béleljük.
A puha vajat a cukorral, mézzel és tejjel jól kikeverjük, ezt lehet géppel, majd hozzáadjuk a liszt, zabpehely és sütőpor keverékét, amit már fakanállal keverünk össze, hogy sűrű masszát kapjunk.
Belekeverjük az aszalt gyümölcsöt és kézzel diónyi golyókat formázunk a masszából.
Egyenletesen elrendezzük a tepsiben, majd tenyérrel fél centi vastagra lapítjuk a golyókat. Sütőben 15 perc alatt világos színűre sütjük.
A fenti mennyiség 25 db kekszhez elegendő.
A zabpelyhes keksz aszalt gyümölcsökkel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 53 g
Zsír: 18 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »