Zabpelyhes keksz aszalt gyümölcsökkel recept

Hozzávalók:
- 15 dkg zabpehely
- 10 dkg aszalt gyümölcs (szilva, sárgabarack vegyesen)
- 5 dkg finomliszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 1 ek méz
- 2 ek tej
- 1 kávéskanál sütőpor
Elkészítése:
Diódarálón ledaráljuk a zabpelyhet, az aszalt gyümölcsöt apró kockára vágjuk.
A sütőt előmelegítem 180 fokra, a gáztepsit (34*34 cm) sütőpapírral béleljük.
A puha vajat a cukorral, mézzel és tejjel jól kikeverjük, ezt lehet géppel, majd hozzáadjuk a liszt, zabpehely és sütőpor keverékét, amit már fakanállal keverünk össze, hogy sűrű masszát kapjunk.
Belekeverjük az aszalt gyümölcsöt és kézzel diónyi golyókat formázunk a masszából.
Egyenletesen elrendezzük a tepsiben, majd tenyérrel fél centi vastagra lapítjuk a golyókat. Sütőben 15 perc alatt világos színűre sütjük.
A fenti mennyiség 25 db kekszhez elegendő.
A zabpelyhes keksz aszalt gyümölcsökkel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 53 g
Zsír: 18 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »