Zablisztes almás diós muffin recept
Hozzávalók 2 dl-es bögrével mérve:
- 1 bögre zabliszt
- 1 bögre finomított tönkölybúzaliszt vagy búzaliszt
- 3/4 bögre teljes értékű nádcukor
- 1 cs sütőpor
- vanília aroma, vagy vaníliás cukor
- fahéj
- 1/3 bögre repceolaj
- 1 bögre alma megpucolva, apró kockákra vágva
- 1/2 bögre dió, apróbb darabokban
- 1 bögre víz
Elkészítése:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat egy tálba. Keverjük hozzá az almát és a diót is, majd öntsük hozzá az olajat és a vizet.
Néhány lágy mozdulattal dolgozzuk össze a tésztát. A muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel és ne hagyd sokáig állni, majd adagoljuk a tésztát a muffin formába. Én muffin papírral szoktam a formát kibélelni, de vajjal és liszttel is megteheted.
Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük készre, kb. 20-25 perc alatt.
Tipp:
Muffint gyakran készítek, mert gyorsan elkészíthető, jól variálható, változatos és nagyon egészségesen is el lehet készíteni.
A muffin ideális reggelire, uzsonnára vagy éppen desszertnek, de fogyaszthatod vacsorára is, vagy sós formában tálalhatod pl levesek, hüvelyesekből készült vagy zöldséges étel mellé.
Az almás diós párosítás nekem igazi klasszikus. Ez a muffin már a bekeverésnél isteni illatot áraszt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

