Zablisztes almás diós muffin recept

Hozzávalók 2 dl-es bögrével mérve:
- 1 bögre zabliszt
- 1 bögre finomított tönkölybúzaliszt vagy búzaliszt
- 3/4 bögre teljes értékű nádcukor
- 1 cs sütőpor
- vanília aroma, vagy vaníliás cukor
- fahéj
- 1/3 bögre repceolaj
- 1 bögre alma megpucolva, apró kockákra vágva
- 1/2 bögre dió, apróbb darabokban
- 1 bögre víz
Elkészítése:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat egy tálba. Keverjük hozzá az almát és a diót is, majd öntsük hozzá az olajat és a vizet.
Néhány lágy mozdulattal dolgozzuk össze a tésztát. A muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel és ne hagyd sokáig állni, majd adagoljuk a tésztát a muffin formába. Én muffin papírral szoktam a formát kibélelni, de vajjal és liszttel is megteheted.
Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük készre, kb. 20-25 perc alatt.
Tipp:
Muffint gyakran készítek, mert gyorsan elkészíthető, jól variálható, változatos és nagyon egészségesen is el lehet készíteni.
A muffin ideális reggelire, uzsonnára vagy éppen desszertnek, de fogyaszthatod vacsorára is, vagy sós formában tálalhatod pl levesek, hüvelyesekből készült vagy zöldséges étel mellé.
Az almás diós párosítás nekem igazi klasszikus. Ez a muffin már a bekeverésnél isteni illatot áraszt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »