Zablisztes almás diós muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 2 dl-es bögrével mérve:

  • 1 bögre zabliszt
  • 1 bögre finomított tönkölybúzaliszt vagy búzaliszt
  • 3/4 bögre teljes értékű nádcukor
  • 1 cs sütőpor
  • vanília aroma, vagy vaníliás cukor
  • fahéj
  • 1/3 bögre repceolaj
  • 1 bögre alma megpucolva, apró kockákra vágva
  • 1/2 bögre dió, apróbb darabokban
  • 1 bögre víz

Elkészítése:

Keverjük össze a száraz hozzávalókat egy tálba. Keverjük hozzá az almát és a diót is, majd öntsük hozzá az olajat és a vizet.

Néhány lágy mozdulattal dolgozzuk össze a tésztát. A muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel és ne hagyd sokáig állni, majd adagoljuk a tésztát a muffin formába. Én muffin papírral szoktam a formát kibélelni, de vajjal és liszttel is megteheted.

Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük készre, kb. 20-25 perc alatt.

Tipp:

Muffint gyakran készítek, mert gyorsan elkészíthető, jól variálható, változatos és nagyon egészségesen is el lehet készíteni.

A muffin ideális reggelire, uzsonnára vagy éppen desszertnek, de fogyaszthatod vacsorára is, vagy sós formában tálalhatod pl levesek, hüvelyesekből készült vagy zöldséges étel mellé.

Az almás diós párosítás nekem igazi klasszikus. Ez a muffin már a bekeverésnél isteni illatot áraszt.